HTML

faragatlan blog

Alighogy megkaptam az első legómat, azonnal építeni kezdtem az egómat.

Friss topikok

Címkék

Halál-promó

2013.04.20. 11:11 kurucz

Meghalt Soros György – legalábbis a Reuters szerint.

A hír persze nem volt igaz, a nekrológ véletlenül került ki a netre – a ma még ismeretlen adatok, mint a derék pénzember halálának időpontja és akkori életkora nem is szerepelt a szövegben.

A sztori kissé kínos, de emellett megmutatja azt is, mi van a kulisszák mögött: bizonyára rengeteg ismert ember nekrológja áll készen a hírügynökségek anyagaiban, hogy néhány adat begépelése után másodpercek alatt hír lehessen belőle.

Kicsit emlékeztet ez engem azokra a sírkövekre, amelyeket nem sokkal az ezredforduló után láttam a zagyvapálfalvai temetőben. A férj halála után – még valamikor a 70-es, 80-as években – elkészült a közös sír, sőt a felirat is:

B-né K. Aranka
1912 – 19..

A feleség pedig évtizedeken át járt ki úgy a temetőbe, hogy a saját nevét is látta a fejfán, sőt gyakorlatilag virágot vitt a saját sírjára.

Képzelem, mekkora volt a bosszúság, amikor bukott az „egyet fizet, kettőt kap” sírkő projekt, mert Aranka megérte a 2000-es éveket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://faragatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr285246883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása